lauantai 22. syyskuuta 2007

kulinarismia, osa 2

Nyt on sekin nähty, nimittäin sinfoniaorkesteri keikalla ostoskeskuksessa. Shoppailtuani näin ylevissä tunnelmissa päätin pistäytyä illalliselle kulmakuppilaani, jossa olin käynyt vasta kerran aikaisemmin. Ilta oli niin lämmin, että istuin terassilla. Maitopossu siiderikastikkeessa ja lasillinen Zinfandelia saivat minut hyrisemään tyytyväisyydestä ja julistamaan paikan kaupungin parhaaksi ravintolaksi. Jos joskus tulette Québeciin, niin älkää missatko Le Postinoa.

Täällä ollaan erityisen hyviä jälkiruoka- ja leivonnaisosastolla. Crème brûlée, suklaakakku, brownie, suklaaletut ja sokeritorttu ovat lajinsa aatelia. Jälkimmäisen (tarte au sucre) pääraaka-aine on nimensä mukaisesti fariinisokeri. Lähikaupassanikin on hylly täynnä ihanan näköisiä tuoreita leivonnaisia, joita en ole uskaltanut kokeilla, etten paisuisi tunnistamattomaksi. Karkkivalikoima täällä ei muuten ole kovin kummoinen, joten pääsin onneksi kerralla eroon irtokarkkiriippuvuudestani. Sen sijaan olen hurahtanut maapähkinävoisuklaaseen...

Täällä on Alkoa vastaava alkoholimonopolisysteemi, mutta varsinaisten alkoholimyymälöiden lisäksi viiniä saa myös ruokakaupasta, joskin jälkimmäisissä myydään lähinnä halpisviinejä, jotka eivät ole kovin kummoisia. Ehkä viiniä enemmän olut on täällä se juttu. Québecissä on runsaasti pienpanimoita, jotka tekevät varsin oivallista olutta jopa minun makuuni, vaikken olekaan maailman suurin oluiden ystävä.

Lähikaupassani on viinien ja leivonnaisten lisäksi hämmentävän paljon muitakin herkkuja, muun muassa pitkä tiski paikallisia juustoja, makkaroita ja leikkeleitä. Yhdessä nurkkauksessa myydään erilaisia luomutuotteita. Se on siis lähempänä Stockan herkkua kuin keskiverto-Alepaa.

Ei kommentteja: