torstai 16. elokuuta 2007

rahanmenoa

Ilmoittautuminen yliopistolle alkoi tänään ja olin heti innokkaana jonossa. Kävi ilmi, että opiskelijakortin ja sitä myötä bussikortin ja pääsyn yliopistoliikuntaan saa vasta syyskuussa. Minut passitettiin ulkkaritietoiskuun. Suurin osa laumastamme oli ranskalaisia ja he maksavat opinnoistaan saman verran kuin québeciläisetkin. Minua suomalaista kv-tuutori sen sijaan katsoi säälivästi ja totesi, että minä joudun maksamaan PALJON. Tarkalleen ottaen 1000 dollaria per kurssi. Mahtaa olla todella laadukasta opetusta.

Professorini palasi tänään kesälomalta ja hyökkäsin heti hänen kimppuunsa kauhistelemaan maksuja, vääntelemään käsiäni ja näyttämään kaikin puolin neidolta hädässä. Se toimi, sillä vähän myöhemmin Proffa tuli ilmoittamaan, että voin saada stipendin projektilta. Tulen suorittamaan vuoden aikana koptia, syyriaa, antiikin retoriikkaa, Nag Hammadin tekstejä ja Plotinos-seminaarin, kaikkiaan 24 (!) opintoviikkoa ja maksan tai siis maksatutan siitä lystistä 8000 dollaria. Ei ihme, että eräänkin paikallisen silmät pyöristyivät, kun se kuuli yliopisto-opiskelun olevan ilmaista Suomessa. Se taatusti ajatteli että miksi tuo hullu on tullut tänne.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista! Varsinkin Antiikin retoriikka. Mutta onpa osattu laittaa hinnat. Tässä saattaisi olla pelastus Helsingin yliopiston kurjalle jamalle. Ei muuta kuin hinnat kursseille! Eiköhän muutamien laitosten opetus vähene ja toisten lisäänny...