keskiviikko 30. tammikuuta 2008

teologeista ja muista

Teologinen tiedekunta on muuttanut puolen vuoden evakon jälkeen takaisin kampukselle, pirteillä pastellisävyillä maalattuun ja jossakin määrin remontoituun tornitaloon. Nyt sinne on helppo kipaista kadun yli jos asiaa tulee. Vaan eipä yleensä tule, projektimme on aika omavarainen. Teologit voivat jälleen huokaista helpotuksesta, sillä liian läheinen kanssakäyminen filosofien kanssa on taas ohi. Teologien lisäksi evakossa oli nimittäin myös piskuinen filosofinen tiedekunta ja molemmat sijoitettiin samaan rakennukseen siten, että teologien työhuoneet olivat toisella seinustalla ja filosofit majailivat vastapäätä. Reviirijako oli hyvin tarkka ja vihollisia ei edes tervehditty, kuulin kerrottavan. Teologit ja filosofit ovat nokitelleet toisiaan vuosikaudet, mutta jossain vaiheessa edessä saattaa olla pakkoavioliitto, sillä molemmat tiedekunnat ovat pieniä ja niiden asema on koko ajan vaakalalaudalla.

Yliopistolla on nyt kaikenlaista teemaviikkoa. Tällä viikolla vietetään kansainvälisen kehityksen viikkoa. Käytännössä se on Amnestyn ja Punaisen ristin tapaisten kansalaisjärjestöjen kavalkadi ja erinäisiä tilaisuuksia. Luvassa on mm. dokumentti YK:n rauhanturvajoukkojen toiminnan varjopuolista. Ensi viikolla sen sijaan vietetään itsemurhien ehkäisemisen viikkoa. Odotan kiinnostuksella minkälaista toimintaa on luvassa.

Romanialainen sai vihdoin "ennakkona" osan myöhässä olevasta apurahastaan. Siitä ilahtuneina illastimme paikallisessa Näsinneulassa. L'Astral on kaupungin korkeimman rakennuksen laella oleva pyörivä näköalaravintola. Kallis kuin mikä ja vaikka peura oli ihan ookoo niin paikassa selvästi maksetaan enemmän näköalasta kuin ruoasta. Ylhäältä katsottuna Québec näyttää paljon suuremmalta kuin miltä se maan pinnalta käsin tuntuu.

Ei kommentteja: