perjantai 4. tammikuuta 2008

merkkipäiviä

Yritän parhaillaan sopeutua ajatukseen, että jo toinenkin veljeni on siirtynyt viidennelle vuosikymmenelle. Québec sen sijaan täyttää vähän enemmän: tänä vuonna kaupungissa juhlitaan olan takaa 400-vuotissynttäreitä. Muistin sen kun ihmettelin mitkä rumat valohökötykset kaupungin ainoaan pilvenpiirtäjäksi luokiteltavaan rakennukseen oikein olivat ilmestyneet. Niin vaan ikkunoihin oli teippailtu valoja jotka yhdessä muodostivat numerot 400. Vuoden vaihtuessa kaupunki lupasi järjestää näyttävää menoa, jota seuraamaan tuhannet ihmiset olivat pakkautuneet vanhan kaupungin aukiolle. Agenttini mukaan meno oli kuitenkin ollut 'laimeaa'. Itse en jaksanut kivuta mäkeä ylös, sillä saavuin matkalta kotiin vasta iltakymmeneltä uudenvuodenaattona ja matkaväsymys sekä aikaero kaatoivat minut sänkyyn heti puolenyön jälkeen. Matka kesti tällä kertaa 24 tuntia, sillä vaihtoajat kummallakin lentokentällä olivat pitkät. Tällä kertaa ei edes tarvinnut jonottaa turvatarkastuksiin tai ylipäänsä mihinkään. Uusi vuosi ei selvästikään ole erityisen vilkas matkustuspäivä. Itse asiassa lentokentillä oli lähestulkoon autiota.

Viimeisen viiden kuukauden aikana olen lentänyt Atlantin yli viisi kertaa, mikä alkaa jo uuvuttamaan. Keväällä tulen pysyttelemään visusti paikallani. Mitä nyt New Yorkissa olisi kiva käydä toistamiseen ja tutustua tällä kertaa myös museoihin eikä pelkästään vaatekauppoihin. Syksyn hiljaisuuden jälkeen vieraitakin on luvassa. Jos suunnittelet tänne tuloa, niin ilmoittele aikeistasi, jotta voimme sovitella kalentereitamme yhteen.

Helsingin pimeyden jälkeen hangilla kimalteleva häikäisevä aurinko tuntuu pökerryttävältä. Sen sijaan olen suunnattoman ärsyyntynyt paikallisesta tavasta suolata teitä ylettömästi niin että kipakan pakkasen (tänään -21 astetta) nipistellessä poskia toinen pää tapaa samalla märkää sohjoa, mistä jää kenkiin ja housuihin suolarannut. Korkokengät on jo aikaa sitten pitänyt hylätä kaappiin ja sopivimmat kaupunkikengät taitaisivat tällä hetkellä olla jonkin sortin goretex-saappaat. Yritin eilen mennä alennusmyyntishoppailemaan sellaisia, mutta kaikki kaupat olivat vielä kiinni. Uutta vuotta juhlitaan täällä näemmä pitkään ja hartaasti.

Ei kommentteja: