sunnuntai 2. joulukuuta 2007

tule joulu kultainen

Onnea äidille ja isälle, jotka viettävät tänään 45-vuotishääpäiväänsä! Kadehdittava luku. Nauttikaa Roomasta!

Joka vuosi joulukuussa päässäni tapahtuu sama naksahdus ja alan fiilistellä lähestyvästä joulusta. Tänä vuonna joulukuume iski viiko sitten kuulaana pakkasiltana, mutta toden teolla pääsen lietsomaan sitä tästä päivästä lähtien, kun Toivontuottajien Jouluradio aloittaa taas lähetyksensä. Joululauluja 24 tuntia vuorokaudessa, voiko jouluihminen parempaa toivoa? Muistan, että viime vuonna avasin sen netistä heti ensi töikseni töihin tultuani. Haittapuolena tosin on, että tietyistä joululauluista saa yliannostuksen jo reilusti ennen aattoa. Joulukalentereitakin löytyy netistä: kuka muistaa vielä Histamiinin? Klip klop klip klop hevonen on pop. Ylen elävässä arkistossa on tarjolla tämäkin nostalgiapläjäys.

Québecissä riittää jo nyt lunta ja pakkasta vaikka muille jakaa. Kävin eilen pitkästä aikaa juoksulenkillä. Lenkkipolkuni oli paikoin auraamaton ja askelta hieman hidasti puoleensääreen ulottuvassa hangessa kahlaaminen. Juoksemiseni olikin lähinnä vaivalloista loikkimista. Kotona päätin nauttia rentouttavasta kylvystä, mutta kylpynautinto oli kaukana kun vesi yhtäkkiä muuttui jääkylmäksi. Sen koommin hanastani ei olekaan tullut lämmintä vettä. Tyhmä kun olen en osannut muuta kuin pyöriä ympyrää ja harmitella tilannetta, joka korjaantui vasta äsken kun vuokranantajani tuli tänne ja napsautti päälle lämminvesiboilerin palaneen sulakkeen. Miten minä nyt kummallisiin sähkökaappeihin tajuaisin katsoa..?

Mutta nyt joululahjani synkän romanialaisen fan clubilaisille, jotka ovat jo kauan kinunneet kuvaa idolistaan: tässä hän itse omassa persoonassaan. Hän on hieman hämmentynyt saamastaan suosiosta, mutta ihmettelee ennen kaikkea sitä, miksi ihmiset pitävät häntä synkkänä...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pieni jouluhyrinä alkaa nousta jo täälläkin :o) Olimme perheen kera viikonloppuna Kuopiossa kummitytön perheen luona ja siellähän oli siis ihan talvi. Ilmeisesti viikonloppuna oli tullut aika lailla lunta Etelä-Suomessakin, mutta me kyllä kotiuduttiin ihan silkassa vesisateessa.

Hyvä hyvä hyvä - nyt synkällä romanialaisella on kasvotkin. Ei hän niin synkkä taida ollakaan?

päivi kirjoitti...

no ei oikeastaan. ajattelinkin pikkuhiljaa jättää synkkä-etuliitteen pois...

Issis kirjoitti...

Eiiii. Ethän jätä sitä synkkä-etuliitettä pois! Pliis, ainakaan mun fanitus ei kestä moista ;)