lauantai 27. kesäkuuta 2009

Wien

Vietin muutaman paivan ystavani huomassa imperiumin paakaupungissa. Joidenkin mielesta Wien on vain Budapestin toisinto, mutta minun mielestani naiden kahden valilla huomaa Lansi- ja Ita-Euroopan eron. Wienissa kaikki on viimeisen paalle, vanhat rakennuksetkin kuin juuri entisoityja ja kaikki viivasuorassa. Kielikysymyksessa talla kansalla riittaa itsetuntoa enemman kuin konsanaan quebecilaisilla. Ystavani soitti kaasulaitokselle ja olisi halunnut selvittaa asiaa englanniksi, mutta sai napakan vastauksen: "olemme nyt Itavallassa. Taalla puhutaan saksaa." Selva.



2 kommenttia:

Marketta kirjoitti...

Ihanaa, päivityksiä! Kiitos Päivi!!

Se on jännä tuo kielikysymys. Olen täällä huomannut, että vallan mainiota englantia syksyllä puhuneet paikalliset ovat täydellisesti menettäneet kielitaitonsa talven aikana - enää ei juttu luista kuin saksaksi, vaikka kuinka joskus väsyneenä anelisin kompromissiratkaisua... Tuleepa treenattua.

Iloista loman jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Onneksi toki sujui auf deutsch sen asian selvitys, mutta hankalassa asiassa olisi ollut enemmän "samalla viivalla", kun molemmat olisivat puhuneet ei-äidinkieltään.